ua
Зустрітися з нами
Україна, 72400,
Запорізька обл.,
смт Приазовське,
вул. Східна, 10
Телефонувати нам
+38(067) 705 95 69
+38(097) 834 38 19
+38(050) 405 95 69
+38(095) 834 38 19
Написати нам
mail.silumin@gmail.com
kovalenko-posudka@ukr.net
antonnarbekov@i.ua


Ситна гречана каша з тушонкою

26.10.2019
Каша - основна їжа в поході. А що може бути смачніше гречки з тушонкою, приготовленої на відкритому вогні. Для порції на 4 чоловік нам знадобиться: Гречка-400 г Яловича або свиняча тушонка - 1 банка Цибулю, моркву - по 1 шт. Сіль, перець - за смаком. Туристичний котелок- основна посуд для приготування страви. Ще знадобиться велика ложка для перемішування. Починаємо готувати: Не менш 2 разів промиваємо крупу водою. Ріжемо моркву кільцями, цибулину нарізаємо півкільцями. Казанок вивішуємо над вогнем, викладаємо на дно трохи жиру з тушонки. Якщо жиру мало, можна розтопити трохи сала. Коли жир розігріється, висипаємо в нього морковочку і цибульку. Все обсмажуємо до золотистого кольору цибулі. Викладаємо в казанок тушонку, розминаємо грудочки ложкою або виделкою. Через 5 хвилин висипаємо гречку і доливаємо води на 3-4 см вище рівня крупи. Солимо, перчимо до смаку. Слід пам'ятати, що тушонка сама по собі солона. При бажанні в кашу можна додати і лаврушку. Коли вода в казанку закипить, прибираємо великі поліна по краях. Каша повинна кипіти, а нудитися. Тоді вона провариться рівномірно і не пригорить. Накриваємо казанок кришкою і чекаємо 20 хвилин. Скрасити час очікування можна за нарізуванням зелені і підготовкою посуду. Через 20 хвилин знімаємо кришку, ретельно перемішуємо кашу. При цьому намагаємося, щоб тушонка і овочі з крупою рівномірно перемішалися. Пробуємо на сіль, перець і готовність каші. Якщо все влаштовує, знімаємо кашу з вогню, додаємо зелень, знову накриваємо кришкою і чекаємо 5-7 хвилин. Довше витримати неможливо - запах розноситься неймовірний. Насипаємо в тарілки і подаємо до столу. Подавати кашу потрібно з овочевим салатом. Овочі брати з собою (огірки, болгарський перець) або купити в міру просування (капусту, наприклад). Якщо немає тушонки, але на відпочинку вариться юшка, гречку можна зварити на рибному бульйоні. Подавати з шматочками риби і зеленню